Kulturopportunistens Böcker

"Programmering för Humanister" vänder sig till dig som tror att du inte kan lära dig programmera. Att det är alldeles för svårt och krångligt för dig. På ett enkelt och mycket kortfattat sätt lär du dig hur grundläggande  webbprogrammering fungerar. Tanken är att hyvla ner tröskeln och med så få ord, men så mycket action som möjligt få dig att komma igång med HTML, CSS och Javascript.


Läs mer om boken hos It-pedagogen:

https://it-pedagogen.se/kort-e-bok-ska-fa-teknikradda-att-vaga-borja-programmera/


Mentalaren är en skör och skitig skildring av ung kärlek, sex och konstnärsdrömmar i

ett slitet Göteborg. Författaren Jonny Käll

är dramatiker och har även skrivit ett flertal skönlitterära verk. Han ges ut av tidskriften Kulturopportunisten, som vill främja god litteratur.


Läs mer om Jonny Käll i senaste numret av tidningen Revansch och i Svenska Internetportalens intervju som du finner här:


http://www.svip.se/kultur/jonny-kall-debuterar-med-mentalaren/


Eller på Marias Författarblogg:


https://mariasforfattarblogg.com/2020/05/28/gastbloggare-jonny-kall/

Boken handlar om flickan från Hisingen som mördades av Jack the Ripper i London 1888. Vem var hon egentligen och varför talade hon yiddish?


Vid tidpunkten för mordet var Johan Uppsprättaren, som han först kallades i svensk dagspress, ännu inte ett namn på allas läppar. 

 Slå ett slag för hantverket

 

Kulturopportunisten vill slå ett slag för hantverk, gör det själv-anda och unika produkter. I december 2019 har tidskriften gett ut romanen Mentalaren i 100 numrerade handbundna exemplar. Boken är dramatikern Jonny Källs romandebut. Ni hittar den på:


  • Majornas Böcker och Kaffe, Allmänna vägen 22, Göteborg
  • Kronhusgårdens Skafferi, Kronhusgården, Göteborg


Boken säljs även på nätbokhandeln från mars 2020, ifall fler exemplar än de 100 ursprungliga binds innan upplagan hinner markeras som slutsåld kommer även överex att numreras. Ni hittar boken här:


https://www.bokus.com/bok/9789198569919/mentalaren/
Den nya kulturtidskriften Kulturopportunisten är mycket stolt över att för första gången vara med i Tidskriftsverkstans antologi "Plats för kultur – En tidning om kulturtidskrifter" 2020.